/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Un deputat solicită informații de la CNA și PG în privința donațiilor fictive făcute partidelor

missing
09 septembrie 2019, ora 17:45

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, a trimis o solicitare Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Generale, care vizează donațiile făcute formațiunilor politice și fundațiilor de binefacere, în special în campania electorală.

Parlamentarul a solicitat informații despre „acțiunile întreprinse în privința contracarării operațiunilor de spălare de  bani prin intermediul partidelor și fundațiilor de binefacere și investigarea cazurilor apărute în spațiul public în 2018”.

„Azi o solicitare despre ceva mult prea general acceptat în Moldova – donații fictive către partide politice. Nici măcar nu spunem lucrurilor pe nume. În esență, asta e spălare de bani. Ani la rând, bani care pot avea orice proveniență (de la mită la crimă organizată – contrabandă și vânzarea drogurilor), ajung curați pe conturile partidelor. În perioada ce urmează cred că autoritățile trebuie să fie vigilente, dar și să investigheze cazurile cunoscute din trecut”, a scris Alaiba pe blogul său.

Deputatul a amintit de donațiile suspecte care s-au făcut în 2018 către Partidul Democrat, care nu au fost verificate de oamenii legii.

Dumitru Alaiba susține că vrea să sensibilizeze și cetățenii, care trebuie să fie conștienți de faptul că  „atunci când își pun semnătura pentru a confirma o donație fictivă, facilitează operațiunile de spălare de bani”.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram