/VIDEO/ Femeia acuzată că a bătut-o până la sânge pe o fetiță de care avea grijă a fost audiată de Poliție

09 septembrie 2019, ora 21:43

Femeia acuzată că a bătut-o până la sânge pe o fetiță de care avea grijă a fost audiată de poliție. Minora și cele trei surori ale ei nu pot face declarații pentru că starea lor emoțională nu permite acest lucru. Și mama fetelor, aflată la muncă în Israel, urmează să revină în țară în câteva zile. Fetele se află acum la un centrul de plasament din Călărași. Vă avertizăm că informațiile și imaginile ce urmează ar putea să vă afecteze emoțional.

„Uită-te la mine! Ce ți-am zis? Ca să arăți pe internet, să nu filmezi. Putorilor”.

Imaginile tulburătoare au fost filmate de sora mai mare a fetei bătute. După această scenă, minora a apărut în video cu o vânătaie mare pe obraz și cu sânge în gură și la nas, plângând. Sora mai mare a trimis aceste înregistrări mamei lor, care le-a lăsat pe toate patru, din aprilie, în grija unei familii din satul Bravicea pentru că a plecat la muncă, în străinătate. Într-o discuție cu reporterul TV8, mama lor a precizat că a avut încredere în familie, pentru că părea una cumsecade. Despre bătăi, surorile i-au povestit, mai întâi, unei rude.

VICTORIA, MAMA FETELOR: „Cu vreo trei săptămâni înainte de școală, fetele s-au dus la o cumnată de a mea și i-au spus că sunt bătute. Copiii i-au spus să nu-mi spună mie că sunt bătute, pentru că se temeau că voi discuta cu ea (n.r. femeia în grija căreia au fost lăsate fetele) și iarăși o să le bată.”, ne-a spus mama fetelor.

Acum, femeia încearcă să revină în țară până la sfârșitul acestei săptămâni. După ce imaginile au fost plasate pe Facebook, ministrul Sănătății a anunțat că surorile au fost luate din această familie și duse la un centru de plasament din Călărași. Între timp, primarul satului, în care a avut loc incidentul, ne-a spus că până acum nu s-au mai produs astfel de cazuri în familia respectivă.

ALEXEI ZATIC, PRIMAR DE BRAVICEA: „Probleme până acum nu au fost ca acest caz tragic, să spun așa. Așa de grav caz nu a fost. Nu au fost înregistrate probleme din partea lor. Se mai auzea prin mahală că mai răcne la dânșii, ca la copii, dar așa cazuri nu am avut”.

Familia acuzată de agresiune nu ne-a răspuns la telefon pentru comentarii. Nici reprezentanții comunității religioase din care fac parte aceștia nu au fost de găsit. Cei doi soți au fost audiați de poliție, ne-a precizat purtătoarea de cuvânt a inspectoratului Călărași. Aceasta a mai declarat că oamenii legii nu au discutat cu fetele pentru că nu ar permite psihologul centrului. Poliția așteaptă evaluarea leziunilor corporale, pentru a putea cerceta cazul. De partea cealaltă, un psiholog care a vizualizat aceste înregistrări a încercat să explice de ce femeia care a luat copiii sub tutelă a avut un asemenea comportament violent.

ECATERINA MOGA, PSIHOLOG: „În situația respectivă, lipsa de iubire și compatibilitate între acești copii, care nu îi aparțineau femeii respective și ar putea fi și obsesia pentru curățenie. Oamenii nu înțeleg ce înseamnă să disciplinezi copilul și să-l pedepsești. Sunt două lucruri total diferite”. 

Pentru că părinții nu prea știu cum să-și educe copiii corect, specialista recomandă ministerului Educației să includă ore speciale în instituțiile de învățământ, în cadrul cărora adolescenții să fie învățați cum să se comporte când vor deveni maturi. Un alt caz șocant în care au fost implicați copiii a avut loc la Rezina. O femeie și-a filmat copilul de doar patru ani în timp ce-i arată cum să se sinucidă. Oamenii legii au inițiat o cauză penală. Băiatul a rămas în grija unei mătuși, iar mama lui a fost dusă la spital pentru a fi examinată.

Reporter: Ana Sârbu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram