La punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe a fost inaugurat Punctul de Contact Palanca

Pe teritoriul punctului de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe a fost inaugurat Punctul de Contact Palanca, prin care se oferă posibilitatea efectuării unui schimb rapid de informații între Poliția de Frontieră și Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, precum și acordarea asistenței în evaluarea situației de la frontiera comună.

Foto: border.gov.md

Schimbul de informații se realizează cu privire la persoanele și mijloacele de transport care traversează frontiera de stat, situațiile excepționale în zona de frontieră și în punctele de trecere a frontierei, încălcările sau tentativele de încălcări a legislației statelor părți în timpul trecerii frontierei de stat, încălcările regimului frontierei de stat.

În acest sens, se va contribui considerabil la procesul de combatere a migrației ilegale, a traficului de persoane, dar și în combaterea falsurilor în documentele de călătorie. Totodată, schimbul de date va putea fi realizat și în alte domenii ce reprezintă interes mutual.

De menționat că, începând cu data de 10 iulie curent, Punctul de Contact Palanca a dat start activității în regim de testare. Până în prezent au fost procesate 38 de solicitări, cele mai multe din ele fiind axate pe obținerea informației operative privind traversarea frontierei de stat de către persoane și mijloacelor de transport, cât și existența consemnelor nominale asupra cetățenilor. Cu certitudine activitatea ulterioară a Punctului de Contact va consolida cooperarea existentă dintre autoritățile de frontieră din Republica Moldova și Ucraina.

Palanca / Sursa:border.gov.md


Pub