/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Conturile unor companii din regiunea transnistreană au fost blocate de băncile moldovenești. Reacția BNM

missing
08 septembrie 2019, ora 19:14

Conturile mai multor companii din regiunea transnistreană au fost blocate de băncile licențiate din Republica Moldova. Din acest motiv, agenții economici nu pot să facă operațiuni bancare către partenerii străini, scrie presa din regiune. Banca Națională a Moldovei are o explicație.

Potrivit BNM, la nivel mondial se înăspresc regulile de prevenire și combatere a spălarii banilor și finanțării terorismului. Republica Moldova este parte la acest proces, în mod special, după ce în anul 2018 a intrat în vigoare Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Urmare noilor prevederi, băncile licențiate din Republica Moldova au dezvoltat instrumentele de control si, în procesul implementării acestora, fiind identificate eventuale riscuri, băncile au solicitat mai multă transparență din partea clientilor.

„Este vorba despre întreprinderi de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cărora li s-a dat și termen pentru conformare. Astfel, deținătorii de conturi bancare urmau să actioneze într-un cadru mult mai transparent, conform angajamentelor pe care chiar ei si le-au asumat. Ulterior, băncile licentiate au fost nevoite să ia măsuri in privința agenților economici care nu s-au conformat, inclusiv câteva întreprinderi din regiunea transnistreană”, se spune într-un comunicat de presă al BNM.

În prezent, peste 400 de întreprinderi din această zonă dețin conturi în băncile licențiate de la Chișinău

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram