/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ A fost lansat Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare SMURD SUD

missing
08 septembrie 2019, ora 19:44

Astăzi a fost lansat Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare SUD. În cadrul structurii vor activa 16 paramedici cu două autospeciale și vor asigura siguranța, în special, în raioanele Taraclia, Comrat și Cahul. Proiectul este realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.

La evenimentul de lansare a participat și secretarul de stat al României Raed Arafat, dar și alți reprezentanți ai autorităților din Republica Moldova și România. În discursul său, Raed Arafat a felicitat autoritățile, dar și salvatorii și pompierii cu ocazia acestei relizări, subliniind că experiența Republicii Moldova este un exemplu demn de urmat.

Viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a subliniat că dimensiuea de sud a proiectului SMURD reprezintă doar un pas în strategia MAI de a optimiza sistemul de reacție la situații de urgență. 

După lansarea evenimentului oficialii au vizitat Unitatea de Primire Urgentă din cadrul Spitalului municipiului Cahul, dar și Dispeceratul Integrat pentru Situații Excepționale din cadrul Direcției Regionale Situații Excepționale Cahul. În cadrul vizitei au fost stabilite sarcini de cooperare a serviciilor de urgență pentru reacționarea operativă și eficientă în interesul cetățenilor Republicii Moldova din zona de SUD a țării.

Potrivi IGSU, de la lansarea SMURD-ului în Republica Moldova au fost efectuate peste 13000 de intervenții terestre pe teritoriului țării noastre și 57 de intervenții aeromedicale. La moment, Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare acordă asistență calificată în zona de nord, dar și sud.

Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare Nord și-a început activitatea din toamna anului 2014, iar începând din acest an cetățenii din nordul țării au beneficiat de asistență calificată urgentă la standade europene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram