După lansarea noului Taycan, Porsche cumpără încă 5.5% din acţiunile companiei lui Mate Rimac

Porsche şi-a mărit participația în tehnologie și în compania producătoare de maşini Rimac Automobili până la 15.5 la sută. Se întâmplă la câteva zile după lansarea noului Porsche Taycan.

Amintim că în iunie 2018 germanii din Stuttgart au achiziționat o cotă de 10 procente din acţiunile Rimac, iar prin mişcarea făcută mai nou, Porsche îşi întărește mai mult parteneriatul stabilit.

Foto: autoblog.md

„Porsche a sprijinit Rimac și dezvoltarea sa pozitivă deja de un an. Am realizat rapid că Porsche și Rimac ar putea învăța multe unul de la celălalt. Noi credem în ceea ce Mate Rimac și compania sa au de oferit, acesta fiind motivul pentru care ne-am crescut cota noastră, intenționând să intensificăm colaborarea noastră în domeniul tehnologiei bateriilor”, a explicat Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului executiv al Porsche AG și membru al Comitetului executiv responsabil pentru finanțe și IT.

Compania croată dezvoltă și produce componente high-tech pentru electromobilitate și, de asemenea, mașini electrice super sport cu forţe proprii. Fondatorul Mate Rimac (31 de ani) a început să-şi dezvolte viziunea sa – o maşină sport rapidă şi alimentată electric – din 2009 într-un garaj. Citeşte continuarea AICI.


Pub