Pavel Filip, noul președinte al Partidului Democrat

PE SCURT

Pavel Filip este președintele Partidului Democrat din Moldova. Noul lider al formațiunii a fost ales astăzi, prin vot unanim, la Congresul IX extraordinar al PDM. Filip a fost singura candidatură propusă pentru această funcție.

Pavel Filip a menționat că se află în Partidul Democrat de 10 ani, fiind singurul partid politic din care a făcut parte. El a spus că prioritatea sa în calitate de președinte PDM va fi consolidarea echipei democraților. „ În PDM este important să deții funcția de membru al echipei democraților. Aceasta trebuie să fie prioritatea nr.1 și eu vă asigur că acest lucru se va întâmpla”, a declarat Pavel Filip.

PE LUNG

Pavel Filip a spus că este primordial ca fiecare membru de partid să se simtă important și să fie sigur că părerea lui va fi luată în considerație.

„Un lucru pe care l-am simțit și eu în campania electorală la parlamentare.,, Îmi spuneau cetățenii: Vă votăm pe dvs, nu și partidul. Și asta este o altă prioritate pe care mi-o propun la următoarele alegeri –  oamenii să-și dea votul pentru PDM în primul rând, nu doar pentru oamenii care fac parte din acest partid”, a spus Pavel Filip.

Anterior, Pavel Filip a fost prim-vicepreședinte al partidului, iar din iunie 2019, după plecarea fostului lider Vlad Plahotniuc din țară, a asigurat interimatul funcției de președinte.

Tot în cadrul Congresului IX extraordinar, democrații au votat pentru o serie de modificări la statutul PDM. A fost abrogată funcția de prim-vicepreședinte al PDM și a fost eliminat organul Consiliul Executiv al PDM, atribuțiile căruia îi vor reveni Biroului Executiv al PDM. Alexandru Jizdan a fost numit în funcția de secretar general al PDM.

În final, delegații au votat rezoluția Congresului IX extraordinar al PDM și o declarație politică în care PDM condamnă cu vehemență acțiunile coaliției de guvernare ACUM-PSRM „de subminare a suveranității și independenței naționale”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.