Image-Description
Rusia și Ucraina desfășoară un schimb de prizonieri (VIDEO)
Externe 7 septembrie 2019, 13:31 | 2863

Un schimb de prizonieri se desfîșoară sâmbătă între Rusia şi Ucraina, a anunţat televiziunea de stat rusă, difuzând imagini cu autocare care ies pe poarta închisorii Lefortovo din Moscova, informează AFP.

"Autocarele au părăsit închisoarea Lefortovo în cadrul pregătirilor pentru un schimb de prizonieri", a anunţat postul de ştiri Rossia 24. Corespondenţi ai AFP au văzut două maşini cu geamuri fumurii părăsind închisoarea de înaltă securitate sub protecţia poliţiei.

Şi agenţia Reuters a transmis că două autocare cu geamuri fumurii au părăsit închisoarea din Moscova. Nu este clar câţi prizonieri vor fi implicaţi în acest schimb.

Printre prizonierii care vor fi schimbaţi între cele două ţări figurează cei 24 de marinari ucraineni capturaţi anul trecut de Rusia, într-o confruntare directă între Moscova şi Kiev, dar și regizorul ucrainean Oleg Senţov, întemnițat în Rusia, a anunţat sâmbătă avocații acestora, citaț de AFP și Reuters.

Primul schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina din 2017 se desfăşoară sâmbătă, cu avioane din ambele ţări sosind pe aeroporturile din cele două capitale, Moscova şi Kiev, pentru a-i prelua pe deţinuţi, potrivit datelor postate pe site-ul flightradar şi agenţiei de presă Interfax, citată de Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!