Relicvă importantă, la Chișinău. Icoana Maicii Domnului de la mormântul Sfintei Fecioare din Ghetsimani este adusă în Capitală. Oamenii sunt așteptați să se închine și să se roage sâmbătă, 14 Septembrie, la Catedrala Mitropolitană

by D M
Distribuiti mai departe...

Icoana Maicii Domnului de la mormântul Sfintei Fecioare din Ghetsimani este adusă la Chișinău. Oamenii sunt așteptați să se închine și să se roage sâmbătă, 14 Septembrie, la Catedrala Mitropolitană.

Întâmpinarea solemnă a Icoanei Împărătesei Cerurilor va avea loc la porțile Mănăstirii Ciuflea, la ora 15:00, unde se va săvârși un Tedeum, după care adunarea binecredincioșilor, cu sfințenia în mijlocul lor, vor merge într-o procesiune de la Mănăstirea Ciuflea, până la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”.

Icoana Maicii Domnului din Ierusalim de la Mormântul Maicii Domnului din Ghetsimani se va afla spre închinare în Moldova conform următorului program:

SEPTEMBRIE: Chișinău, Catedrala Mitropolitană, 14-19 septembrie.

Orhei, 20-21 septembrie / Soroca, 22-24 septembrie / Edineț, 26-27 septembrie / Bălți, 28-30 septembrie/

OCTPMBRIE: Ungheni, 2-4 octombrie / Mănăstirea Hâncu, 5-7 octombrie / Strășeni, 8-10 octombrie / Hâncești, 11-13 octombrie / Comrat 14-15 octombrie / Cahul, 16 octombrie / Ceadâr-Lunga, 17 octombrie / Taraclia, 18-19 octombrie / Tiraspol, 20-21 octombrie / Dubăsari, 22 octombrie / Rîbnița 23-24 octombrie.

Icoana Maicii Domnului din Ierusalim de la Mormântul Maicii Domnului din Ghetsimani a fost pictată, conform Tradiției, de Sfântul Evanghelist Luca, în anul 48 d. Hr.

 

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...