/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Deputată ACUM: Jizdan ar trebui să întoarcă din buzunarul propriu banii cheltuiți pentru securitatea lui Țuțu și Botnari

missing
07 septembrie 2019, ora 15:21

Deputata din partea blocului ACUM Maria Ciobanu susține că parlamentarul Alexandru Jizdan, fostul ministru de interne, ar trebui să plătească din buzunarul propriu pentru întreținerea unui echipaj al Poliției care stătea de pază la drumul ce ducea spre proprietățile fostului deputat democrat Constantin Țuțu și actualului parlamentar Constantin Botnari. Potrivit ei, ani la rând acest echipaj a fost întreținut nejustificat să stea de gardă pe șoseaua Balcani.

Într-o postare pe Facebook, Maria Ciobanu spune că a făcut o interpelare în Parlament în legătură cu acest fapt, solicitând explicații de la fostul ministru de interne Alexandru Jizdan.

„De câte ori mergeam la Nisporeni pe șoseaua Balcani îi vedeam pe doi agenți de circulație tolăniți pe scaunele din mașină, cu ușile deschise și cu niște burți abia stăpânite de centuri… Aveau acolo, peste drum, improvizat și un bar, să nu se plictisească cumva. Am făcut o interpelare în Parlament, solicitând explicații de la fostul ministru de interne Alexandru Jizdan. Am primit un răspuns formal, din care am înțeles că „așa trebuie”! Întâmplarea a făcut ca în ziua când Vladimir Plahotniuc a dat bir cu fugiții, să mă întorc la Chișinău pe șoseau Balcani. Nici pomină de echipaj de patrulare și nici vagonul-bar!

Deputata se întreabă cât a costat bugetul întreținerea nejustificată a echipajului de patrulare și dacă nu trebuie cumva deputatul Alexandru Jizdan obligat prin lege să întoarcă din propriul buzunar banii cheltuiți pentru securitatea celor doi democrați.

Am încercat să luăm legătura cu Alexandru Jizdan pentru o reacție, însă deputatul nu ne-a răspuns la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram