Actualitate

Răsturnare de situaţie în Dosarul Caracal: Gheorghe Dincă, acuzat de alte trei violuri comise în Casa Groazei. Soţia lui Dincă este cercetată pentru complicitate la omor

Felix Bănilă, şeful DIICOT, a declarat, vineri, că, după audierea mai multor persoane, s-a extins urmărirea penală pentru două infracţiuni de viol comise de Gheorghe Dincă asupra altor persoane decât Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

„Procurorii, atât personal cât şi prin intermediul ofiţerilor de poliţie judiciară delegaţi au procedat la audierea a numeroase persoane în calitate de martori atât ca evoluţie a anchetei, cât şi ca urmare a solicitărilor formulate de părţile civile şi de reprezentanţii acestora. Ca urmare a declaraţiilor luate, prin Ordonanţa din 22 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de viol în raport de alte două persoane vătămate decât cele precizate anterior”, a spus Felix Bănilă.

De asemenea, Bănilă a precizat că la dosarul lui dosarul cauzei de la Caracal a fost reunit şi un alt dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care o altă femeie îl acuză pe Dincă de viol.

„A fost reunit şi dosarul (…) formulat ca urmare a declinării în favoarea structurii noastre de parchet de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. O altă persoană vătămată sesizase faptul că în perioada mai – iunie 2019 fusese constrânsă de inculpat (Gheorghe Dincă – n.r.) să întreţină raporturi sexuale cu acesta în locuinţa inculpatului din municipiul Caracal”, a mai spus Bănilă.

Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală în cazul de la Caracal şi pentru complicitate la omor, pe numele soţiei lui Gheorghe Dincă, a declarat, vineri, şeful DIICOT, Felix Dănilă.

Şeful DIICOT a declarat, vineri, că cercetarea penală a fost extinsă pe numele Elenei Dincă, soţia lui Gheorghe Dincă, pentru complicitate la omor, după sesizarea mamei Luizei Melencu.

„În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem şi pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracţională a numitei Dincă Elena, soţia inculpatului”, a spus Bănilă.

De asemenea, în data de 2 septembrie a fost extinsă din nou urmărirea penală pentru două infracţiuni de profanare de cadavre sau morminte, potrivit şefului DIICOT.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *