Peste un milion de cetățeni au vizitat Orheiland-ul lui Ilan Sor de la deschiderea din 1 iunie 2018

Cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova, dar și din întreaga regiune – Orheiland, este de departe cel mai popular proiect al Orheiului. Datorită acestui obiect turistic, orașul s-a transformat într-o destinație adorată de toții copiii, dar și într-o localitate în care și-ar dori să se mute cu traiul cetățeni din diferite colțuri ale țării.

„Acest proiect inedit a atras deja peste un milion de vizitatori la Orhei, ceea ce depășește de mai bine de 30 de ori populația orașului, iar oamenii continuă să vină la Orheiland pentru a se bucura de soarele din primele zile ale toamnei”, se arată într-un comunicat.

Foto: Peste 1 milion de cetateni au vizitat Orheiland-ul

Chiar din prima zi d ela deschidere, unu iunie 2018, noul centru cultural-familial a fost luat cu asalt de vizitatori. Toboganele, zona acvatică, plaja cu nisip fin și alte zeci de atracții pentru copii și maturi, unice în Moldova nu puteau să nu provoace interes. Mai ales că absolut toate sunt gratuite.

În plus, timp de două veri Orheiland a fost gazda celor mai tari concerte cu interpreți îndrăgiți din țară și de peste hotare.

Mai mult, parcul de distracții conceput, aparent, pentru perioada estivală, a devenit și principala atracție a iernii, pentru că anume aici a fost organizat cel mai mare târg de Crăciun din țară. Patinoarul, tunul de zăpadă, căsuțele lui Moș Crăciun pline cu daruri, personajele din poveste au atras zeci de mii de turiști și în perioada rece a anului.

Peste 1 milion de cetateni au vizitat Orheiland-ul / Sursa:http://orheiland.md
Peste 1 milion de cetateni au vizitat Orheiland-ul / Sursa:http://orheiland.md
Peste 1 milion de cetateni au vizitat Orheiland-ul / Sursa:http://orheiland.md
Peste 1 milion de cetateni au vizitat Orheiland-ul / Sursa:http://orheiland.md

„Iar atracția acestei veri la Orheiland a fost încă o surpriză a lui Ilan Șor – roller coasterul de tip american, produs în Italia special pentru parcul de distracții dinOrhei. Cu lungimea traseului de 350 de metri, înălțimea unui bloc cu cinci etaje – 10 metri și lățimea de 17 metri, acesta a fost vedeta și mascota Orheiland pe parcursul întregii veri. De fapt, administrația parcului a oferit în sezonul estival, aflat pe sfârșite, mai multe cadouri vizitatorilor săi, în special celor mici, care au apreciat în mod deosebit orășelul auto, cu trafic rutier, semafoare, stații PECO, parcări și spălătorii. Orășelul auto este dotat cu zeci de mașinuțe și biciclete, destinate picilor, care pot șofa în condiții identice celor din viața reală”, mai spune sursa citată.

De la 1 iunie 2018 până la 31 august 2019 Orheiland a înregistrat peste un milion de vizitatori. Astfel, orașul Orhei este probabil singura localitate din Republica Moldova care a fost vizitată de peste un milion de turiști, adică de 30 de ori mai mare decât populația orașului, în decurs de ceva mai mult de un an.


// console.log('no ads situation')