Activistul Victor Chironda candidează la funcția de primar al capitalei: „E anul 2019, dar orășenii sunt impuși să locuiască într-o junglă de beton și corupție”

Activistul, consilierul municipal Victor Chironda, a anunțat, acum câteva clipe, pe o rețea de socializare că a decis să participe la alegerile locale din 2019 și anume de a candida la funcția de Primar al Municipiului Chișinău.

Foto: Victor Chironda

„Credeam că în aceste alegeri totul va fi altfel. Însă la moment nu văd decât aceeași abordare – declarații goale, inițiative populiste și jocuri politice. Politicienii văd în primăria Chișinău și consiliul municipal o trambulină și o platformă politică pentru alegerile parlamentare. Noi însă aici trăim. (...) Fac apel la toti cei care mi-au urmărit activitatea, la toți prietenii Scuarului Cehov și la orășenii care țin la Chișinău și îl doresc un oraș modern, european, atractiv pentru turism, economie și creșterea unei familii, prietenos cu toți și accesibil – vă invit să creăm împreună o alternativă reală pentru oraș și municipiu.

Va rog să mă contactați direct dacă doriți să fiți parte din echipa care va face Chișinăul un oraș sigur, confortabil și funcțional”, a declarat Chironda.

Mesajul lui Victor Chironda / Sursa:Victor Chironda
Victor Chironda / Sursa:Victor Chironda

Victor Chironda a fost numit în iulie 2019 în funcția de consilier municipal în locul Alei Nemerenco, precizând că nu a făcut niciodată parte din Partidul Popular European.

Victor Chironda este urbanist și activist civic din Chișinău. În septembrie 2018 a finalizat un master în Studii Urbane în Bruxelles-Viena-Copenhaga-Madrid (4Cities – Euromaster in Urban Studies) unde a studiat modele și bune practici de urbanism și dezvoltare urbană.


Pub