Soția motociclistului care a decedat în România, refuzată la spitalul din Iași, pe motiv că nu ar fi locuri. „A fost o situaţie foarte neplăcută.”

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon”, din Iași, a refuzat spitalizarea soției motociclistului moldovean care a decedat, ieri, pe o șosea din România. Motivul invocat a fost că nu ar fi loc pentru pacientă, informează Hotnews.ro. Femeia a fost adusă cu ambulanța, de la Spitalul Județean din Vaslui.

Foto: bzv.ro

Potrivit managerului Spitalului Județean din Vaslui, Ana Rinder, victima a fost adusă la spital şi a primit îngrijiri în Unitatea de Primiri Urgenţe, medicii stabilind că se impune transferul său la Chirurgie Plastică la Iaşi, deoarece la Vaslui nu există chirurg plastician. „Acolo a fost văzută de un medic, a primit recomandare pentru intervenţie chirurgicală plastică şi a fost retrimisă la Vaslui, unde nu există chirurg plastician, pe motivul că nu sunt locuri în spital. Între timp, familia femeii a venit să se intereseze de soarta ei, dar nu a găsit pacienta la noi. Au căutat la Iaşi, unde nu au găsit-o, de asemenea, deoarece nu fusese primită. S-a sunat la Ambasadă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, s-au purtat mai multe discuţii, iar între timp pacienta a revenit la Vaslui, de unde a plecat din nou la spitalul din Iaşi”, a relatat Ana Rinder.

În cele din urmă, femeia a fost rechemată la Spitalul din Iași. Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui au precizat că au transportat pacienta la Iaşi de două ori, prima dată la ora 12:53 şi apoi în cursul serii, la ora 20:40.

Reamintim că un motociclist moldovean a murit, ieri, în urma unui accident produs pe o șosea din România. Soția acestuia a fost transportată la spital.


Pub