Premieră: Covorul moldovenesc scos din anonimat la un festival din raionul Soroca

Pentru prima oară, în satul Bădiceni, va avea loc Festivalul Covorului Moldovenesc cu genericul „Rostar”.Aflat la Ediția I, scopul evenimentului este de a susține țesutul manual al covorului moldovenesc după motive autentice și promovarea acestuia ca valoare națională, scrie presa regională.

Foto: observatorul.md

Festivalul Covorului Moldovenesc este organizat de Secția raională Cultură și Turism în colaborare cu primăria satului Bădiceni, unde va avea loc evenimentul, scrie observatorul.md

Satul Bădiceni, ales gazdă al acestui festival, a fost pe timpuri cunoscut pentru tradiția țesutului manual al covoarelor, care era foarte populară printre gospodinele din sat, iar în fiecare casă erau stative de țesut, scrie observatorul.md.

Programul festivalului va include o paradă a portului popular, expoziție de covoare și lucrări de artizanat ale meșterilor populari, un atelier de țesut manual, concert cu participarea colectivelor artistice din raionul Soroca. În recital va evolua interpreta de muzică populară, Tamara Coșciug, transmite aceeași sursă.

Evenimentul va avea loc la data de opt septembrie, cu începere la ora 10.00. Accesul este liber pentru toți doritorii.


Pub