PA: Dosar penal privind frauda bancară. Alexandru Slusari: „Deja exista abordarea sistemică și comprehensivă la operațiunea „furtul miliardelor”

În urma efectuării unui demers către Procuratura Anticorupție (PA) privind devalizarea sistemului bancar din 2014, Președintele Comisiei Parlamentare privind furtul miliardului, Alexandru Slusari, a obținut răspuns din partea PA, pe care l-a făcut public pe pagina sa de facebook.

Foto: UNIMEDIA

Ca reacție la acest demers, Alexandru Slusari a menționat că observă „că Procuratura și-a revizuit propria poziție de ultimii 4 ani. Deja există abordarea sistemică și comprehensivă la operațiunea „furtul miliardelor””.

Astfel, PA informează că exercită urmărirea penală pentru acțiunile și/sau inacțiunile demnitarilor de rang înalt privind procesul de acordare a garanțiilor de stat pentru garantarea creditelor de urgență acordate de Banca Națională a Moldovei.

Frauda bancară / Sursa:Alexandru Slusari/facebook

De asemenea, în demers se precizează că, la această etapă a urmăririi penale, au fost conexate alte 22 de cauze penale, pentru componențe de infracțiune.

Totodată, Procuratura Generală menționează că, de către grupul de urmărire penală este efectuat spectru de acțiuni de urmărire penală necesare în vederea cercetării complete și obiective a circustanțelor cauzei, stabilirii adevărului, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

UNIMEDIA amintește că, Președintele Comisiei Parlamentare privind furtul miliardului, Alexandru Slusari, a făcut o solicitare către PG, SIS și CNA în privința unor companii, care, potrivit acestuia, au cumpărat mai multe acțiuni de la BEM în perioada 2013.


Pub