Ai un stick de memorie defect și ai pierdut datele de pe el? Iatӑ ce poți face!

Woman plugging USB flash memory stick to her head closeup portrait

Mediile de stocare a datelor din acest moment sunt multe. Dintre ele, stick-ul este ușor de utilizat și are avantajul de a putea sӑ fie transportat oriunde cu ușurințӑ și cu lejeritate pentru ca este mic, are o greutate insesizabilӑ și poate sӑ aibӑ capacitate mare de stocare.

Tot pentru cӑ este un dispozitiv mic, el poate sӑ fie pierdut, rӑtӑcit printre alte obiecte din casӑ, cӑlcat sau lovit, poate sӑ fie pus ȋntre hainele ce urmeazӑ sӑ fie puse la spalat sau aruncat ȋn cadӑ atunci cȃnd se dezbracӑ persoana care ȋl avea ȋn buzunar. De aceea se poate defecta cu ușurințӑ și se pot pierde informațiile de pe el oricȃnd.

Ce poți sӑ faci dacӑ ai pierdut informațiile de pe stick-ul de memorie?

Ȋn primul rȃnd este important motivul pentru care acest lucru s-a ȋntamplat. Cu alte cuvinte, va fi nevoie sӑ explici ȋn detaliu ceea ce s-a ȋntamplat. Dacӑ te ȋntrebi cui ai putea sӑ ȋi explici, atunci poți afla cӑ existӑ firme care se ocupa ȋn mod special de aceste cazuri asemӑnӑtoare, ȋn care informațiile sunt extrase din mediile de stocare stricate.

Practic, ceea ce faci este sӑ iei contact cu firma de recuperare date și sӑ ȋi spui cum anume s-au pierdut datele. Acestea se pot pierde ȋn felul urmӑtor:

  • Prin virusarea echipamentului
  • Prin lovirea sau accidentarea fizicӑ a stick-ului
  • Prin uitarea ȋn mașina de spӑlat a dispozitivului
  • Prin formatare accidentalӑ
  • Prin alte situații particulare care pot sӑ ducӑ la o asemenea ȋntamplare neplӑcutӑ.

Firma care recupereazӑ date va face o diagnosticare, iar ȋn urma ei, ȋți va propune o soluție bunӑ pentru ceea ce ai pӑțit cu stick-ul tӑu. Astfel ca se poate sa recupereze simplu informațiile dacӑ el este ȋncӑ funcțional, dar poate și sӑ facӑ proceduri complexe, care vor necesita mai multӑ investiție financiarӑ și mai mult timp.

Exista și posibilitatea de a face tot procesul ȋn regim de urgențӑ și atunci echipa va munci pentru tine ȋn timp record, ajutand ȋntreaga situație sӑ fie cȃt mai confortabilӑ cu putințӑ. Nevoile tale vor fi luate ȋn considerare și de aceea poți sӑ comunici cu echipa care se ocupӑ de cazul tӑu, explicȃndu-i ceea ce ai nevoie sӑ extragi, ȋn cȃt timp și poți sӑ comunici oricare alte detalii importante pentru tine.

Ce defecte pot avea stick-urile de memorie?

Defectele pot sa se incadreze in doua situații:

  • Defectele fizice ale dispozitivului: se poate ȋntampla acest lucru atunci cȃnd este rupt echipamentul, cȃnd are un contact defect sau ȋn situația ȋn care o parte electricӑ este stricatӑ.
  • Defectele logice: acestea intrӑ ȋn categoriile ce țin de formatari nedorite sau prost realizate, ștergeri ale fișierelor, practic cuprinzȃnd orice ține de neputința de a accesa datele dorite.

In concluzie, pentru a recupera datele pierdute de pe un stick se contacteaza o firmӑ care se va ocupa de acest caz. BIT Consulting ofera servicii IT complexe de bunӑ calitate.

P. 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare