Cum alegi cele mai frumoase rochii domnisoara onoare

Un eveniment atat de important cum este nunta necesita multa pregatire si  atentie la detalii. Pe langa mireasa, care trebuie sa fie in centrul atentiei, un rol important il au domnisoarele invitate sa faca parte din suita acesteia si care vor avea dificila sarcina de a-si alege rochii domnisoara onoare, asta in cazul in care mireasa nu le impune una anumita. Vezi modele de rochii aici

Tipuri de rochii in functie de tema nuntii

Pentru acest lucru, se va tine cont de decorul in care se desfasoara evenimentul. Daca este o nunta traditionala, in aer liber, se va opta pentru o rochie delicata, pastelata, din material fin, subtire (voal, matase, satin), cu imprimeuri florale si un model care sa avantajeze silueta. Poate fi cu bretele subtiri, pe corp si din talie mai ampla, cu pliuri sau volanase (pentru o persoana inalta si supla). Pentru o femeie mai plinuta si de mica inaltime se recomanda o rochita putin decoltata, cu maneci pana la cot, dreapta (pentru a masca imperfectiunile). Lungimea va fi midi pentru acest decor in natura. S-ar incadra perfect la aceste tinute cateva accesorii ca: palarii, esarfe sau chiar niste cosulete cu flori de camp.

In cazul in care nunta are loc la un salon de lux unde se impune o anumita eticheta, domnisoara de onoare poate opta pentru o rochie lunga, dintr-un material de calitate (dantela rafinata, organza, tafta, satin mercerizat), accesorizata in functie de model si croiala. Se recomanda culori tari (albastru electric, galben neon, roz bombon, violet) care sa contrasteze cu albul diafan al miresei. Culoarea se poate alege si in functie de cromatica decorului salonului. Modelul in acest caz poate fi fara umeri, accesorizat cu un colier statement si o funda mare intr-o parte a taliei. Sau doar cu o bretea mai groasa pe un umar, asimetrica si corsaj cu broderie florala, ampla in poale.

Alti factori de luat in calcul la momentul achizitiei

Se va tine cont de personalitate si temperament atunci cand se alege croiala si materialul. Daca domnisoara este o fire indrazneata, exuberanta, vesela, atunci si rochita va fi la fel: electrica, nonconformista, care sa epateze. Pentru o persoana retrasa, mai timida, care nu doreste sa iasa in evidenta nici macar la un asemenea eveniment, tinuta vestimentara va avea o croiala mai simpla, clasica si o culoare pastelata, netipatoare.

In functie de anotimpul in care are loc nunta se poate opta pentru anumite culori: primavara – culori pastelate: galben pai, verzui, roz, mov lila, vara –  nuante aprinse de rosu, galben, verde, orange, toamna – nuante de maro, caramiziu, iarna – argintiu, verde, albastru. Se va evita culoarea alba pentru a nu se concura cu mireasa.

Chiar daca domnisoarele de onoare au libertatea sa isi aleaga singure materialul, modelul, culoarea si lungimea, este bine sa nu existe discrepante mari intre rochii. Va trebui sa se gaseasca un punct comun intre ele si tematica nuntii precum si intre culorile alese. Nu ar da bine ca o domnisoara sa poarte verde praz, alta albastru intens  sau alta fucsia. Ar fi un amalgam de neinteles, chiar ridicol. Culorile vor fi complementare intre ele si contrastante cu rochia de mireasa. 

Nu se recomanda trena in astfel de cazuri mai ales daca cea a miresei este prevazuta astfel. Se vor evita, deasemenea, rochiile foarte scurte sau prea stramte pe corp pentru a nu se induce ideea de vulgaritate. Este un eveniment important unde eleganta si bunul gust trebuie sa primeze.

Designerii si creatorii de moda au venit  in intampinarea cerintelor tot mai mari, cu o larga gama de modele si o varietate de culori pentru a satisface toate gusturile si cerintele in materie. Astfel, tot mai multe magazine s-au axat pe tinute vestimentare de ocazie si daca le adaugam si pe cele online – foarte bine puse la punct, cu detalii si explicatii – atunci nu exista niciun motiv de ingrijorare. Referitor la preturi, acestea reflecta calitatea si nu trebuie sa constituie un impediment in asemenea momente.

Iata doar cateva aspecte mai importante care sa ajute persoanele aflate in cautarea celei mai frumoase rochii domnisoara onoare sa o descopere pe cea care este  potrivita din toate punctele de vedere : eleganta, rafinament, calitate si  bun gust.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.