Crește numărul morților în Bahamas
Externe 6 septembrie 2019, 16:33 | 1130

30 de morţi. Acesta este ultimul bilanț al uraganului „Dorian”, care a măturat arhipelagul Bahamas. Autoritățile locale spun însă că numărul victimelor ar putea crește în următoarele zile, pentru că sunt regiuni în care echipele de intervenție încă nu au reușit să ajungă. Urmează detalii și alte știri.

Regiunea Abaco din arhipelagul Bahamas este zona cel mai grav afectată de uragan. De aici provin și majoritatea celor 30 de victime. Autoritățile estimează că aproximativ 60 la sută dintre casele din Abaco au fost distruse. Potrivit ONU, 70 de mii de oameni au nevoie de ajutor imediat. Organizaţia a deblocat deja un milion de dolari din fondurile de urgenţă pentru a oferi primul ajutor celor afectaţi. „Dorian” a lovit duminică arhipelagul cu forţa unui uragan de categoria 5.

Un elicopter s-a prăbuşit în nordul Portugaliei, în timpul unei intervenţii pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie. Pilotul nu a mai putut fi salvat. Autoritățile au anunțat că tragedia s-a produs după ce aparatul de zbor a lovit mai multe cabluri de înaltă tensiune, dar cauzele exacte ale prăbușirii vor fi stabilite în urma anchetei. Incidentul a survenit la 24 de ore după ce un alt elicopter s-a prăbuşit în cursul operaţiunii de stingere a unui incendiu de vegetaţie. Pilotul a supravieţuit însă, fiind doar rănit uşor.

A murit Robert Mugabe, fostul preşedinte al statului Zimbabwe. El avea 95 de ani. Mugabe a condus țara de la proclamarea independenţei, în 1980, a demisionat în 2017, după ce armata a preluat puterea, iar propriul partid i-a retras încrederea. În timpul dictaturii sale, țara s-a îndatorat masiv, iar populația a ajuns la un nivel extrem de sărăcie, cu o rată a șomajului de peste 80 la sută. Asta în condițiile în care președintele și soția sa duceau o viață plină de lux. 

Opinia ta contează. Comentează!