Secretar de stat luat la întrebări
Social 6 septembrie 2019, 19:52 | 2302

Și-a angajat vărul și finul în poziții-cheie la Poliția de Frontieră și nu vede nicio problemă în asta. Este vorba de secretarul de stat al Ministerului de Interne, Dorin Purice, invitatul de ieri al emisiunii ”Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV. Ce declarații a mai făcut funcționarul preluat din Guvernul Filip și păstrat în Guvernul Sandu, aflați în continuare.

În debutul emisiunii, directorul Jurnal Trust Media Val Butnaru a declarat că Jurnal TV va rămâne un post de televiziune aflat în opoziție cu puterea, va spune lucrurilor pe nume și na va menaja pe nimeni.

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu a spus că la ”Cabinetul din Umbră” vor fi așteptați oameni din toate taberele politice.

Invitatul emisiunii a fost secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Dorin Purice, cel care a deținut această funcție și în perioada guvernării Partidului Democrat, iar apoi a fost reconfirmat în post de ministrul de Interne, Andrei Năstase

Dorin Purice a mai fost întrebat dacă a existat vreun contract între Poliție și Partidul Democrat pentru a asigura protecția formațiunii, un exemplu în acest sens fiind mașinile INP, care staționau permanent pe strada Armenească.

Ulterior, a intervenit prin telefon fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic.

Dorin Purice a recunoscut că în perioada în care a deținut funcția de șef al Poliției de Frontieră (din 2012 până în 2016) și-a angajat vărul și finul în funcții de șef de direcție, acordându-le și grade speciale. Totuși, a declarat că nu vede nicio problemă în asta, deoarece, spune el, a făcut-o ”asumat și este gata să răspundă personal în fața oricărei anchete”. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie