icon

Premierul Maia Sandu, la deschiderea evenimentului „Zilele Americii”: „SUA au fost şi sunt un susţinător în promovarea valorilor şi principiilor democratice în Republica Moldova, valorificate prin asistenţa şi expertiza considerabilă oferite de la declararea independenţei ţării noastre”

06-09-2019 17:42
14,995

Prim-ministrul Maia Sandu a participat, în seara zilei de astăzi, la sărbătoarea organizată în premieră „America Days” („Zilele Americii”) de către Ambasada SUA în Republica Moldova. Cu acest prilej, Premierul a salutat ideea de organizare a acestui eveniment, subliniind importanţa menţinerii în continuare a unor relaţii strânse de cooperare, care se dezvoltă cu succes de aproape trei decenii între Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova.  

 

„Evenimentul de astăzi reprezintă o oportunitate excelentă de a afla despre conţinutul concret al relaţiilor bilaterale, despre proiectele sprijinite de ani buni de Guvernul SUA, dar şi de a cunoaşte cultura, istoria şi tradiţiile poporului american. Este o ocazie să reiterăm aprecierea noastră pentru sprijinul de care ne bucurăm de atâţia ani, de la independenţă încoace, în special când vorbim de consolidarea proceselor şi instituţiilor democratice, de crearea şi dezvoltarea oportunităţilor economice. Ne-aţi sprijinit mereu în drumul nostru de integrare europeană prin susţinerea valorilor şi principiilor democratice”, a declarat Prim-ministrul Maia Sandu.

 

Totodată, şefa Executivului a accentuat importanţa parteneriatului bilateral dintre Republica Moldova şi Carolina de Nord, anul acesta împlinindu-se 20 de ani de colaborare excelentă între ambele state.   

 

La rândul său, Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan, a remarcat rezultatele tangibile înregistrate de Republica Moldova drept urmare a intensificării relaţiilor bilaterale dintre Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova. „De la independenţa Republicii Moldova, SUA au investit mult pentru a contribui la consolidarea economiei, la lupta împotriva corupţiei şi pentru a spori transparenţa şi responsabilitatea. Totodată, salut efortul de a asigura o justiţie imparţială şi mulţumesc tuturor pentru munca depusă de a construi un viitor mai bun pentru cetăţenii moldoveni”, a declarat Dereck J. Hogan.

 

De asemenea, ambasadorul acreditat la Chişinău a îndemnat cetăţenii ţării noastre să participe activ la alegerile locale din 20 octombrie, pentru a continua parcursul ţării spre o democraţie viabilă care să reflecte voinţa poporului. Totodată, oficialul a reiterat deschiderea SUA în sprijinirea Republicii Moldova şi a cetăţenilor săi pentru a construi o societate prosperă şi democratică. 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30