18:09:37 28.03.2024
Stiri

Semnal de ALARMĂ dat de Sturza: „Maia Sandu îi dă mandat Dodon în materie de politică externă! Nu m-aș mira să vină cineva cu inițiativa să-l decorăm pe Dodon cu Ordinul Republicii pentru merite deosebite în dezoligarhizare”

Politică 06.09.2019 09:25 Vizualizări5102 Autor: Ziarul National
Semnal de ALARMĂ dat de Sturza: „Maia Sandu îi dă mandat Dodon în materie de politică externă! Nu m-aș mira să vină cineva cu inițiativa să-l decorăm pe Dodon cu Ordinul Republicii pentru merite deosebite în dezoligarhizare”


Fostul premier Ion Sturza este indignat de faptul că Blocul „ACUM” i-a permis președintelui Igor Dodon, care are o funcție mai mult reprezentativă, să preia inițiativa în materie de politică externă a R. Moldova.

„Președintele Dodon a preluat plenar inițiativa în materie de politică externă. Vizite bilaterale, vizită la cel mai înalt nivel în UE și la NATO. Urmează vizita la ONU, București. Guvernul sincer și onest a recunoscut că este ocupat cu reformele și nu are timp pentru așa ceva. Poate la Moscova, barter cu Dodon pentru UE. Și asta se întâmplă cu domnul Dodon, care acum câteva luni era total ostracizat de tot mapamondul, dar și umilit în ultimul hal de către PD”, menționează Sturza, după voiajul șefului statului la Bruxelles.

Potrivit lui Sturza, asocierea cu Blocul „ACUM” i-a dat lui Dodon „un fel de bonitate”, de care el se folosește abil.

„A devenit subit frecventabil. Oricât ar părea de paradoxal, unica problemă o are cu Federația Rusă. Știu ei rușii ce știu... Ce a dat el „ACUM” e altă întrebare. Poate gaze... mai scumpe. Aș dori să reamintesc că, potrivit Constituției, președintele în R. Moldova are o funcție mai mult reprezentativă. Prerogativele de elaborare și implementare a politicii externe revin Guvernului. Am trăit să o vedem și pe aceasta, doamna Sandu îi dă mandat domnului Dodon în materie de politică externă. Un lucru este cert - în materie de politică Dodon a preluat plenar inițiativa. El se preocupă de justiție (are și tot interesul), are grijă de echilibrul social, este avocatul mediului de afaceri, întoarce aeroportul, face politică externă echidistantă și în interesul statului național, neutru și independent”, precizează acesta.

Sursa citată a mai adăugat că Igor Dodon nici nu putea visa la așa parteneri de coaliție: „Bravo, domnule Dodon! Se pare că de la „suspendatul” la „frecventatul” e doar un pas. Dacă ai parteneri înțelegători de coaliție. Nu m-aș mira dacă cineva ar veni cu inițiativa să-l decorăm pe Dodon cu „Ordinul Republicii” pentru merite deosebite în „dezoligarhizare””.

Ion Sturza susține că, în pofida unor lucruri mai puțin plăcute, e prematur să ne decepționăm. „Discutam ieri cu câțiva deputați „de-ai noștri” veniți de la întâlnirile cu alegătorii. Dezamăgiți, mâhniți, supărați. Oamenii nu percep, nu văd schimbarea. E prematur să ne decepționăm! Sunt multe lucruri bune care se întâmplă zilnic. Dar... dacă dăm în bară și de data aceasta, e amin! Am mai fost în acest fim. Doamne ferește”, a conchis ex-premierul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md