15:36:22 19.04.2024
Stiri

Democratul Cebotari i-a RĂSPUNS lui Năstase, după ce ultimul i-a cerut procurorului general să solicite ridicarea IMUNITĂȚII. „Această parodie de „comisar Catani” va răspunde pentru modul în care uzurpează puterea”

Politică 06.09.2019 12:01 Vizualizări1900 Autor: Ziarul National
Democratul Cebotari i-a RĂSPUNS lui Năstase, după ce ultimul i-a cerut procurorului general să solicite ridicarea IMUNITĂȚII. „Această parodie de „comisar Catani” va răspunde pentru modul în care uzurpează puterea” facebook


Deputatul democrat Vladimir Cebotari susține că „nu a avut nicio legătură” cu frauda bancară și e gata să se prezinte în fața procurorilor pentru a răspunde la întrebări. Acesta spune că nu ar fi împotrivă ca la audieri să participe și liderul PPDA, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, care i-a solicitat procurorului general interimar, Dumitru Robu, să vină în Parlament și să ceară ridicarea imunității sale.

„Candidatul Andrei Năstase este cuprins de călduri electorale și delir politic. Din păcate, suntem nevoiți să constatăm că Năstase continuă joaca de-a procurorul și polițistul politic, lansând acuzații și amenințări la adresa oponenților politici. În lipsă de realizări în cadrul guvernării și în funcția de ministru al unei instituții pe care a transformat-o în Ministerul Poliției Politice și a Răfuielilor Personale, acesta îi amăgește pe moldoveni cu acțiuni care parcă sunt desprinse dintr-o parodie a filmului cu comisarul Catani. Dacă nu poate să facă nimic pentru cetățeni, face zi de zi show, în speranța că cetățenilor le va părea că muncește”, a comentat Cebotari.

Citește și: Andrei Năstase i-a solicitat procurorului general interimar să ceară retragerea IMUNITĂŢII unui deputat PD

Potrivit lui, „polițistul politic Năstase a lansat ieri mai multe acuzații fanteziste” la adresa sa: „Pentru asta îi voi cere prin toate mijloacele legale să răspundă, să le probeze el personal, nu procurorii pe care se laudă că îi conduce. În ceea ce mă privește, nu mă ascund după imunitatea parlamentara, sunt gata să mă duc la orice audiere la care voi fi invitat, chiar dacă dețin aceasta imunitate. Ba chiar cer insistent să fiu invitat de instituțiile de drept, dacă sunt întrebări. Poate să participe și Năstase la audieri, dacă tot se dă mare că procuratura face dosare la comanda lui, cred că vom clarifica mult mai repede lucrurile, dacă va fi de față și cel care a ordonat dosarul politic”.

Democratul susține că nu a avut vreo legătură cu frauda bancară, iar declarațiile lui Năstase ar fi „pure invenții”.

„Sunt fantezii electorale ale unui om care a intrat în campania electorală pentru alegerile din octombrie și se află în criză mare de idei și rezultate. E greu să te duci în alegeri după ce dezoligarhizarea promisă s-a transformat într-o megaoligarhizare și o politizare totală a instituțiilor de drept. E complicat să te duci în fața moldovenilor și să le explici de ce în trei luni nu ai făcut nimic și ai avut o singură idee - să-i pui să înceapă munca la ora 7 dimineața. E greu să le explici cum ai oprit așa-zisele scheme infracționale, dar banii nu apar nicăieri în buget. Din cauza acestor eșecuri, Năstase are nevoie de show-uri cu care să-și acopere incompetența.

Mai devreme sau mai târziu, această parodie de „comisar Catani” va răspunde pentru modul în care uzurpează puterea, pentru modul în care și-a subordonat politic instituțiile de drept, pentru acțiunile de poliție politică pe care le desfășoară împotriva oponenților politici. La fel cum vor răspunde și cei care vor face dosare politice la comanda lui! Iar timpul acesta nu e deloc atât de îndepărtat cum pare”, a conchis Cebotari.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md