Același sistem cu oameni docili noii guvernări! Renato Usatîi despre reforma în justiție

by Rec_lama
Distribuiti mai departe...

Scopul real al reformei justiției în Republica Moldova, anunțată recent de noua guvernare, urmărește înlocuirea judecătorilor și a procurorilor, care au servit vechiul regim, cu persoane docile noii guvernări. Prin această așa zisă reformă se urmărește preluarea controlului asupra sistemului. 

Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook, Renato Usatâi, președintele Partidului Nostru, care acuză că sistemul continuă să fie unul profund corupt și cu mulți magistrați și procurori incompetenți. 
Renato Usatâi crede că schimbările din justiție nu ar trebui să se întâmple după principiul: „scot omul lor ca să-l pun pe al meu”, așa cum deja se face. 

Politicianul califică ca fiind foarte grave cazurile în care judecători de la Curtea Supremă de Justiție, suspectați de corupție sau îmbogățire ilicită, sunt „retrogradați” în instanțele inferioare, iar, în același timp, li se păstrează salariul de membru al CSJ.

Renato Usatîi consideră că reforma justiției a fost profanată din start de către Guvernul care promitea dezoligarhizarea. Când erau în opoziție au promis una, dar, ajunși la putere, fac cu totul altceva. 

Precizăm că mai mulți experți și analiști politici au criticat conceptul de reformă a sistemului de justiție, propus, la sfârșitul lunii august, de către ministrul Justiției, Olesea Stamate, o fostă activistă din sectorul asociativ.

Новая метла по-старому метет.Не так давно новые власти «обрадовали» страну очередной идеей судебной реформы!Даже…

Опубликовано Усатый Ренато-Renato Usatii Пятница, 6 сентября 2019 г.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...