(foto) Toyota Motor Europe începe producția unui nou motor de 2.0 litri la uzina din Polonia

În timp ce la Toyota Motor Europe (TME) procentul de vânzări de vehicule hibride continuă să crească în regiunea europeană, ajungând la 52% în prima jumătate a lui 2019, compania își continuă eforturile pentru localizarea producției componentelor care sunt parte a unităţilor de propulsie hibride.

Acum câteva ore, uzina TMMP din Jelcz-Laskowice, Polonia, a marcat startul producției unui nou motor pe benzină TNGA de 2.0 litri, care va fi folosit de modelele hibride Toyota Corolla şi RAV4.

În prezența ministrului adjunct al energiei, Krzysztof Kubów, viceministrului de investiții și dezvoltare, Grzegorza Puda, și președintele Toyota Motor Europe, Dr. Johan van Zyl, noua linie de producție a motorului a fost oficial inaugurată.

Reprezentând o investiție de aproximativ 90 de milioane de euro, noile linii de producție sunt construite în concordanță cu noua arhitectură globală Toyota și dispun de producție automatizată avansată, performanță sporită și ergonomie îmbunătățită pentru membrii producției.

“Marcăm începutul producției de motor TNGA de 2.0 litri pe care l-am anunțat acum trei ani. În plus față de începerea producției de e-CVT pentru motorul de 1.8 litri la uzina din Walbrzych (Polonia) din noiembrie 2018 şi anunţurile recente de a mai face un nou motor de 1.5 litri la Jelcz-Laskowice din primăvara lui 2020, dar şi o a doua transmisie electronică continuă variabilă (e-CVT) la uzina din Wałbrzych, piatra de hotar de acum reprezintă încă un pas important spre producția de componente pentru motorizări electrificate în Polonia. Ambele uzine din Polonia joacă un rol major, fiind nişte centre de producţie de motorizări tradiţionale şi hibride pentru Toyota în Europa, şi sunt esențiale pentru strategia noastră europeană de afaceri. De-a lungul anilor, Toyota a investit o sumă totală de peste un miliard de euro, creând 2.700 de locuri de muncă în Polonia”, a declarat Johan van Zyl, preşedintele Toyota Motor Europe.

“Suntem în procese de transformare şi de pregătire a uzinelor noastre pentru a satisface tendințele de piață în evoluție care arată o absorbție în creștere de emisii scăzute şi unităţi de propulsie hibride. Producţia noastră va include şi motoare electrice pentru automobile Toyota produse și vândute în Europa. Continuăm să construim un centru european al tehnologiei electrice hibride cu emisii scăzute, crescând în mod constant cota sa în industria automobilelor electrificate”, a adăugat Eiji Takeichi, preşedinte Toyota Motor Manufacturing Poland.

Toyota ne aduce aminte despre câteva detalii despre noua unitate 2.0-litre Dynamic Force Engine TNGA. Este un motor modern, de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care poate interacționa cu un e-CVT într-un sistem de propulsie hibrid sau poate fi operat independent ca un motor tradiţional pe benzină.

Agregatul, care funcţionează pe baza ciclului Atkinson, are o capacitate crescută, eficiență termică ridicată și poate fi operabil la temperaturi mai scăzute. Prin urmare, un vehicul electric hibrid (HEV) cu acesta în dotare poate atinge niveluri de NOx deosebit de bune, care sunt cu 91.6% mai mici decât limita impusă de standardul Euro 6 pentru o mașină pe benzină echivalentă.

TMMP deține și operează doua uzine situate în regiunea Silezia Inferioară. Pe lângă producția de e-CVT-uri pentru mașini hibride cu emisii reduse care funcționează cu motorul de 1.8 litri, uzina din Wałbrzych produce motoare pe benzină de un litru volum, precum și transmisii manuale și semi-automate. Capacitatea anuală de producție a fabricii din Walbrzych este de 175.000 e-CVT-uri pentru propulsoarele hibride, 285.000 de motoare și 633.000 de transmisii. De cealaltă parte, uzina din Jelcz-Laskowice produce motoare pe benzină de 1.5 litri.

TMMP mai alimentează cu piese și alte uzine Toyota de asamblare a automobilelor, administrate de Toyota Motor Europe: din Cehia, Marea Britanie, Franța, Turcia și Rusia. Cele alimentate de TMMP în afara Europei sunt situate în Africa de Sud și Japonia.

Vezi şi: Toyota prezintă noua platformă GA-B. Am putea să o vedem pe noul Yaris şi un nou crossover compact

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/