image
Sursa foto: mai.gov.md

Andrei Năstase, întrevedere cu ambasadorul SUA: Investigarea furtului miliardului și a laundromatului, pe agenda discuțiilor

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, cu ocazia prezentării atașatului pe afaceri juridice din cadrul Biroului Federal de Investigații, David Varner, precum și a domeniilor prioritare de activitate ale acestuia.

În cursul întrevederii, a fost discutată dorința autorităților americane de a sprijini investigarea furtului miliardului, organele de drept americane urmând a acorda tot sprijinul necesar în acest sens instituțiilor competente din Republica Moldova.

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne a reiterat importanța investigării furtului miliardului, precum și a a altor cazuri de rezonanță, precum laundromatul rusesc – deconspirat în trecut chiar de ministrul Năstase - sau schemele de contrabandă cu substanțe anabolizante și alte infracțiuni ce țin de spălarea banilor.

Partea americană a subliniat că va intensifica eforturile de combatere a spălării banilor, informând totodată că în Statele Unite laundromatul rusesc se află deja în curs de investigare.

„Oficialii americani au trecut în revistă și alte domenii prioritare, precum infracțiunile cibernetice și traficul de ființe umane, exprimându-și totodată satisfacția că în perioada recentă victimele traficului de ființe umane din Republica Moldova au mai mare încredere în a se adresa structurilor MAI, contribuind astfel la identificarea făptuitorilor și la reducerea acestui flagel”, se spune într-un comunicat de presă al MAI.

De asemenea, în cadrul discuției ministrul Năstase a informat partea americană cu privire la noul concept pentru cursurile de formare managerială pentru angajații MAI, care se vor încadra în cele mai bune practici internaționale de profil.

Ambasadorul Hogan a adus aprecieri activității viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Interne Andrei Năstase, subliniind valențele strategice ale relației dintre cele două țări și exprimând disponibilitatea intensificării parteneriatului bilateral în sfera afacerilor interne.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: