image
Sursa foto: jobilist.md

Un fost procuror din Ocnița, trimis în judecată pentru fals în acte publice; Ce pedeapsă riscă

Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord, anunță trimiterea în instanța de judecată a cauzei penale privind falsul în acte publice săvârșit de către un fost procuror al Procuraturii raionului Ocnița.

Procurorul a semnat în locul învinuitului, care se afla peste hotare

Procurorul învinuit cerceta o cauză de învinuire a unui cetățean, privind amenințarea și aplicarea violenței față de colaboratorii de poliție.

Însă, la examinarea cauzei, procurorul a falsificat actele emise în privința făptuitorului. Mai exact, a semnat în rubrica învinuitului, în locul acestuia, în timp ce ultimul de fapt se afla peste hotare, după care a dispus trimiterea cauzei în judecată.

Același procuror a reprezentat acuzarea de stat împotriva făptuitorului, în lipsa acestuia

După trimiterea cauzei penale pentru judecare, acuzarea de stat a fost susținută de același procuror, în lipsa făptuitorului, care fusese anunțat în căutare. Fapta bănuitului a fost calificată ca infracțiune de fals în acte publice, săvârșită de o persoană cu demnitate publică.

Deși și-a recunoscut vina, fostul magistrat riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la șase ani

Este de menționat că învinuitul și-a recunoscut vina pe deplin și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Dacă va fi găsit culpabil, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6  ani, ori amendă în mărime de la 1350 la 2350 unități convenționale, în ambele cazuri cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: