(foto) Premieră: Noile smart EQ fortwo, smart EQ fortwo cabrio şi smart EQ forfour

După ce a fost salvat de la lichidare şi anul trecut a prezentat un concept, marca smart anunţă că aduce la Salonul Auto de la Frankfurt modelele fortwo coupe, cabrio şi forfour facelift. Mai nou, acestea fac parte din familia de modele EQ şi au primit denumirea de smart EQ fortwo, smart EQ fortwo cabrio şi smart EQ forfour.

Respectiv, maşinile compacte vor fi propuse doar în calitate de electromobile, fără nici un motor cu ardere internă sub capotă.

Foto: autoblog.md

Restilizarea nu a adus modelelor smart EQ fortwo şi forfour schimbări radicale în design, deși brandul continuă să vorbească despre „tranziția la o nouă eră” și abandonarea completă a motoarelor cu ardere internă.

Pentru prima dată toate cele trei maşini nu diferă doar prin numărul de uşi și dimensiuni (+ prezenţa unui acoperiş dur sau textil), dar şi prin „faţa” lor: compactele nu se vor deosebi doar prin bare de protecţie, ci şi prin grile de radiator unitare (nu mai sunt la două nivele), dar şi printr-o poziţionare diferită a farurilor anti ceaţă opţionale. La general vorbind, designul acestor automobile urbane a devenit mai dinamic şi mai sportiv. Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub