(video/foto) Vizita lui Igor Dodon la Bruxelles: S-a întâlnit cu secretarul general NATO și președintele Parlamentului European

După doi ani, șeful statului Igor Dodon se află într-o vizită de lucru la Bruxelles. Astfel, dânsul a postat pe pagina sa de facebook mesaje unde informează despre întrevederele pe care le are.

Foto: Dodon și Președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli.

Președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli, l-a întâmpinat pe Igor Dodon cu pupături pe obraz, dar şi un salut în limba română: „Bună dimineaţa, Mr. President”.

„Am mulțumit membrilor Parlamentului European pentru susținerea majorității parlamentare și a noului Guvern de la Chișinău. Am dat asigurări domnului speaker că conducerea țării va continua implementarea Acordului de Asociere și a reformelor structurale.

În context, am menționat că Republica Moldova optează pentru intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană și consolidarea instituțiilor democratice din țară, fapt ce presupune combaterea corupției, investigarea minuțioasă a fraudei bancare, reforma justiției”, anunță Dodon.

Tot astăzi, președintele s-a văzut și cu Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO.

„Am reiterat că statutul constituțional de neutralitate permanentă și politica externă echilibrată rămîn o prioritate de bază pentru conducerea Republicii Moldova, dat fiind că aceasta presupune construirea unor relații de bună vecinătate cu toți partenerii internaționali în baza respectului reciproc.

Totodată, statutul neutru al Republicii Moldova înseamnă neparticiparea în blocuri militare, inclusiv NATO. Reieșind din acest considerent, intenționăm să obținem recunoașterea la nivel internațional a statutului constituțional de neutralitate pernanentă a țării noastre”, a mai precizat dânsul.

Dodon și Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO / Sursa:Dodon și Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO

Pe final, șeful statului Igor Dodon s-a întâlnit la Bruxelles cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vice-președintele Comisiei Europene. În context, comisarul european a precizat că Republica Moldova are nevoie de progrese în ceea ce privește reforma justiției, lupta împotriva corupției și depolitizarea instituțiilor.


Pub