Boris Johnson, părăsit de propriul frate. Decizie radicală a lui Jo Johnson în scandalul Brexit

Fratele lui Boris Johnson, Jo Johnson, a renunțat la funcția pe care a deținea în Guvernul britanic, dar și la locul său în Parlament, nefiind de acord cu politica premierului privind Brexit.

Foto: Getty

Jo Johnson, ministru în Guvernul condus de fratele său, Boris Johnson, a decis să renunțe la funcție, dar și la locul în Parlament, din cauza faptului că nu poate găsi un consens între “loialitatea față de familie și interesul național”, scrie The Independent.

Fratele lui Boris Johnson era parlamentar din partea Partidului Conservator, reprezentând orașul Orpington.

Jo Johnson a fost criticat, în urmă cu șase săptămâni, că s-a întors să lucreze alături de fratele său, după ce, la sfîrșitul anului trecut demisionase pentru a susține campania privind organizarea unui nou referendum pentru Brexit.

Boris Johnson, înfrângeri usturătoare în Parlament

Parlamentarii britanici au respins miercuri noaptea moţiunea premierului privind convocarea de alegeri anticipate pe 15 octombrie.

Acest vot negativ a fost al treilea primit de Boris Johnson în ultimele 24 de ore, după ce Camera Comunelor a adoptat un proiect pentru a-l împiedica pe Boris Johnson să scoată ţara din Uniunea Europeană fără un acord.

Premierul este astfel obligat să solicite o prelungire a termenului pentru Brexit dincolo de actualul termen de 31 octombrie, dacă nu va fi convenit un acord cu UE.


Pub