Mai mulți ofițeri din Moldova au învățat de la colegii europeni cum să lupte contra corupției
Social 5 septembrie 2019, 21:39 | 2060

Timp de doi ani, mai mulţi ofițeri ai instituțiilor de drept din Republica Moldova au preluat de la colegii lor europeni bunele practici în lupta contra corupției. La acest program de instruire au participat angajaţi ai Centrului Național Anticorupție, Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Anticorupție şi Serviciului Vamal. De acum încolo ar trebui să înceapă aplicarea teoriei în practică.

Timp de doi ani, în cadrul proiectului s-au desfășurat mai multe evenimente. Acum, când programul de instruire s-a încheiat, directorul acestuia a spus să în Republica Moldova există toate pârghiile pentru lupta împotriva corupției și i-a îndemnat pe oamenii implicați în acest proces să acționeze prompt și profesionist.

Șeful CNA, Ruslan Flocea, susține că, pe parcursul celor doi ani, ofițerii structurii pe care o conduce au aflat de la colegii lor din Finlanda, Lituania și România care sunt modalitățile moderne de aplicare a legii în lupta contra corupției, prin utilizarea măsurilor speciale de investigații, a tehnicilor și echipamentului de ultimă generație.

La programul menționat au participat și angajații Ministerului Afacerilor Interne și ai instituțiilor subordonate acestuia.

Proiectul de sprijin pentru consolidarea capacităților operaționale ale autorităților de aplicare a legii din Republica Moldova în domeniul prevenirii și investigării actelor de corupție a început la 24 septembrie 2017 și se va încheia oficial la 23 septembrie curent. 

Opinia ta contează. Comentează!