Pavel Filip, declarații la Jurnal TV
Politic 5 septembrie 2019, 21:47 | 2519

”Vladimir Plahotniuc a comis o greșeală mare că nu s-a îngrijit de imaginea sa și acest lucru a avut un impact asupra întregii echipe a Partidului Democrat”. Declarația a fost făcută de către președinte interimar al PD Pavel Filip, la emisiunea ”Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Filip a mai recunoscut că în perioada cât a fost șef al Guvernului nu s-au prea înregistrat succese privind recuperarea banilor furați din sistemul bancar.

Totuși, Filip crede că din 2016 până în 2019 s-au înregistrat progrese în domeniul justiției, iar studiile internaționale, care au arătat contrariul, s-au bazat pe ”percepții”.

Pavel Filip a fost întrebat ce crede despre dosarele penale deschise pe numele lui Sergiu Cebotari, Valentin Eșanu sau Gheorghe Petic...

Fostul prim-ministru a fost întrebat și ce crede despre decizia instanțelor de a anula mandatul de primar al Chișinăului, câștigat vara trecută de Andrei Năstase.

Cât despre raportul Kroll și declarația că 90 la sută din oamenii care se regăsesc acolo sunt ”absolut onești”, Pavel Filip spune că a fost o greșeală de exprimare. Mai mult de atât...

Potrivit lui Pavel Filip, dosarul uzurpării puterii în stat de către guvernarea Partidului Democrat este unul ”politic și ridicol”.

Filip a mai fost întrebat dacă le va cere colegilor săi din Parlament, Vladimir Andronachi, Constantin Botnari sau Andrian Candu, să părăsească PD-ul, în cazul în care va fi ales președinte al formațiunii. Fostul premier a declarat că nu este adeptul mentalității că ”trebuie tot de demolat”.

Chiar și așa, Pavel Filip spune că Partidul Democrat va fi reformat în timpul apropiat. 

Opinia ta contează. Comentează!