03:32:32 25.04.2024
Stiri

Dodon, „purtătorul de cuvânt” al ministrului rus Șoigu, la Bruxelles: „Am comunicat despre propunerea de a demara procesul de lichidare a munițiilor stocate în regiunea transnistreană”

Politică 05.09.2019 15:06 Vizualizări1835 Autor: Ziarul National
Dodon, „purtătorul de cuvânt” al ministrului rus Șoigu, la Bruxelles: „Am comunicat despre propunerea de a demara procesul de lichidare a munițiilor stocate în regiunea transnistreană”


Președintele R. Moldova, Igor Dodon, i-a spus astăzi la Bruxelles înaltului reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședintele Comisiei Europene Federica Mogherini, despre propunerea pe care i-a făcut-o recent ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Ca să fie mai convingător, Dodon a apelat și la numele consilierului președintelui SUA pentru securitatea națională, John Bolton, care a fost în vizită la Chișinău.

„I-am comunicat doamnei Mogherini despre propunerea ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, de a demara procesul lichidării munițiilor stocate în regiunea transnistreană. Am menționat faptul că această idee a fost susținută de consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, John Bolton, în cadrul vizitei sale recente la Chișinău”, a scris șeful statului pe Facebook.

Dodon a ținut să remarce și „impactul semnificativ” al Uniunii Europene în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii și îmbunătăţire a vieţii oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

„La finele discuției, am reiterat că acest consens al marilor actori externi în privința Republicii Moldova ne oferă posibilitatea să promovăm o politică externă echilibrată în baza statutului de neutralitate și reieșind din interesele naționale ale Republicii Moldova”, a adăugat Dodon.

Menționăm că Federica Mogherini i-a transmis lui Igor Dodon că guvernarea de la Chișinău urmează să reformeze justiția și să intensifice lupta cu corupția, dar și să depolitizeze instituțiile statului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md