/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Fabrica de alcool căreia i se reproșează că ar fi printre vinovații de mirosul urât din Chișinău dezminte acuzațiile

missing
05 septembrie 2019, ora 19:32

Compania producătoare de alcool, acuzată că ar fi responsabilă pentru mirosul urât din Chișinău, cere dezmințiri de la Ministerul de Interne și Apă Canal. Potrivit reprezentanților, uzina niciodată nu ar fi aruncat deșeuri nocive în râul Bâc. Instituțiile vizate nu au comentat, deocamdată, solicitările agentului economic.

Într-un comunicat de presă, compania anunță că deja a pregătit documentele necesare pentru a fi expediate Ministerului de Interne. Tot aici, se mai spune că uzina de producere a etanolului a trecut la un ciclu de producție închis, ceea ce din punct de vedere tehnic ar elimina orie posibilitate de a scurge deșeuri în râu.

„De asemenea, compania infirmă categoric utilizarea în producție a materialelor fără acte de origine. O serie de fotografii publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne prezintă borhotul și siropul, care au fost furnizate reprezentanților poliției în timpul verificărilor, pentru a confirma că procesul de producție este unul ecologic”, se spune în comunicatul companiei.

De partea cealaltă, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne a precizat pentru TV8 că, deocamdată, instituția nu va oferi vreun comentariu, iar cei de la Apă-Canal nu ne-au răspuns la telefon. Ieri, Inspectoratul Național de Investigație a inițiat controale inopinate la compania de producere a băuturilor alcoolice. Oamenii legii au declarat că uzina ar folosi materie primă fără acte de origine și proveniență și că ar indica o cantitate a deșeurilor nocive evacuate în râul Bâc, generând poluarea mediului înconjurător. Ceva mai devreme, și Apă Canal a menționat că atât uzina, cât și o companie de prelucrare a peștelui s-ar face de vină pentru mirosul înțepător ce persistă în capitală. Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, un director adjunct a dezmințit aceste informații. Cazul este cercetat și de procurori care au deschis două cauze penale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram