image
Sursa foto: Jurnal.md

Inspectoratul Național de Investigație a inițiat controale inopinate la Stația de Epurare

Inspectoratul Național de Investigație al IGP a inițiat controale inopinate la Stația de Epurare a municipiului Chișinău, dar și la o întreprindere de producere a băuturilor alcoolice, care folosește materie primă fără acte de origine și proveniență și care indică o cantitate a deșeurilor nocive evacuate în râul Bâc, generând poluarea mediului înconjurător.

Inspectoratul Național de Investigație urmează să examineze prin prisma cauzei penale acțiunile ilicite pentru a stabili încălcările admise în cadrul administrării procesului tehnologic, dar și a utilizării substanțelor chimice cu o certificare dubioasă, fapt care generează poluarea mediului.

Acțiunile angajaților MAI țin să elucideze activitățile ilicite ale unor persoane pentru a preveni poluarea mediului, dar și a contracara procesele nocive, ce pun sănătatea locuitorilor municipiului Chișinău în pericol, cei responsabili urmând a fi trași la răspundere.

Amintim că ieri, Apă Canal-Chișinău a anunțat că circa trei tone de resturi de la pește au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare din capitală, asta fiind una din sursele de unde ar proveni mirosul insuportabil din capitală.

Totodată, PG a pornit două dosare penale în legătură cu acest caz.

POLITIA.MDPOLITIA.MD

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: