Ultima oră! Controale inopinate la Stația de Epurare și la o întreprindere de producere a băuturilor alcoolice din capitală

Inspectoratul Național de Investigație al IGP a inițiat controale inopinate conform cadrului legal la Stația de Epurare a municipiului Chișinău, dar și la o întreprindere de producere a băuturilor alcoolice, care folosește materie primă fără acte de origine și proveniență și care indică o cantitate a deșeurilor nocive evacuate în râul Bâc, generând poluarea mediului înconjurător.

Foto: UNIMEDIA

Inspectoratul Național de Investigație urmează să examineze prin prisma cauzei penale acțiunile ilicite pentru a stabili încălcările admise în cadrul administrării procesului tehnologic, dar și a utilizării substanțelor chimice cu o certificare dubioasă, fapt care generează poluarea mediului.

Acțiunile angajaților MAI țin să elucideze activitățile ilicite ale unor persoane pentru a preveni poluarea mediului, dar și a contracara procesele nocive, ce pun sănătatea locuitorilor municipiului Chișinău în pericol, cei responsabili urmând a fi trași la răspundere.

INI al IGP / Sursa:poliția.md
INI al IGP / Sursa:poliția.md
INI al IGP / Sursa:poliția.md
INI al IGP / Sursa:poliția.md

UNIMEDIA amintește că de zile bune, Chișinăul este invadat de un miros neplăcut. În prima reacție, Apă-Canal susținea că această problemă nu vine doar de la stația de epurare, fără a se menționa sursele poluării.

La momentul actual, în legătură cu această situație s-a autosesizat Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Primăria Chișinău. De asemenea, a fost sesizată și Procuratura în legătură cu poluarea râului Bâc.

Iar ieri, 3 septembrie, compania municipală Apă Canal, într-un comunicat plasat pe pagina de Facebook, a declarat că mirosul neplăcut care persistă de mai multe zile în capitală ar fi generat de activitatea dubioasă a unor agenți economici din capitală.

De menționat că Procuratura Generală a dispus inițierea a două procese penale pentru elucidarea complexă a cicumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate.


Pub