(doc) Motivul pentru care unionistul George Simion a fost declarat „indezirabil”: Fostul șef al SIS-ului, Vasile Botnari, a luat decizia în baza „propriilor estimări”

Serviciul de Informare și Securitate a venit cu o explicație de ce unionistul George Simion a fost declarat „indezirabil” pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de cinci ani. Într-un răspuns oferit deputaților Lilian Carp și Iurie Reniță, în urma unei interpelări, SIS-ul spune că ordinul a fost semnat de fostul șef al SIS-ului, Vasile Botnari.

Foto: UNIMEDIA

De asemenea, la baza deciziei de a-l numi indezirabil a stat stat „propriile estimări și analize la care este supus statul Republica Moldova”, se arată în răspunsul SIS-ului.

George Simion / Sursa:FB/Lilian Carp

UNIMEDIA amintește că George Simion a fost reţinut pe 1 octombrie 2018 de angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Tot atunci liderul unionist a fost anunţat ca a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.

În februarie curent, microbuzul tricolor de campanie al lui George Simion, a fost blocat în vama Leușeni și a primit interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, fiind dat în „consemn la frontieră”.

Anterior, George Simion a depus o cerere către Ministerul Afacerilor Interne, în atenția Ministrului Andrei Năstase, cu privire la anularea demersului.


Pub