(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Mercedes-Benz EQC şi CLA, Skoda Kamiq, SsangYong Korando, BMW Z4, Audi A1 şi Ford Focus

Astăzi, organizaţia Euro NCAP lansează noi calificative de siguranță pentru șapte modele de mașini proaspăt lansate: pentru primul SUV electric al Mercedes-Benz și a doua generaţie CLA, noul Kamiq, a patra generație SsangYong Korando, cel mai nou BMW Z4 şi Audi A1.

În plus, modelul Ford Focus, testat deja în 2018, a fost reevaluat în urma unor mici actualizări ale automobilului. Toate cele șapte mașini au obținut calificări de cinci stele din cinci posibile.

Foto: autoblog.md

Numărul de SUV-uri și crossovere continuă să crească în Europa, atrăgând noi şi noi clienţi din întreaga lume. Noul Korando este un SUV din segmentul C şi a devenit prima maşină produsă în Coreea care a obţinut un rating de top la testele Euro NCAP. Bine echipat și cu sistem de frânare automată ca dotare standard, rezultatele testelor îl face deopotrivă cu concurenții săi.

Iar grupul Volkswagen a lansat Skoda Kamiq, un frate pentru SEAT Arona și Volkswagen T-Cross. Experţii Euro NCAP spun că noul Kamiq este de fapt un Scala „pe steroizi” şi cu gardă mare la sol, de aceea a obţinut un rating de cinci stele şi a arătat rezultate similare ca şi cele ale modelului testat la început de an. Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub