PA refuză să ofere detalii despre urmărirea penală privind creșterea artificială a tarifului la energia electrică

După ce Procuratura Generală a informat că Procuratura Anticorupție (PA) va investiga aspectele legate de creșterea artificială a tarifului la energia electrică, aceasta nu oferă detalii legate de desfășurarea urmăririi penale.

Foto: UNIMEDIA

PA, printr-un comunicat de presă, susține că „opinia publică va cunoaște despre rezultatele urmării penale, în măsura în care acest fapt nu va prejudicia investigația.”

Procuratura Anticorupție / Sursa:Procuratura Anticorupție/facebook

UNIMEDIA amintește că, a fost reluată urmărirea penală într-o cauză penală pornită acum patru ani, la data de 19 octombrie 2015 și clasată la data de 26.08.2016, care avea ca obiect fapte penale ce ar fi dus la creșterea artificială a tarifului la energie electrică, de natură să cauzeze prejudicii în proporții deosebit de mari.

Totodată, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în urma analizei sesizării Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, a pornit alte două cauze penale, în baza indicilor infracțiunilor prevăzute de art. 243 alin.(3) lit. b) și art. 327 alin.(2) lit.b1), c) din Codul penal, fiind constatată funcționarea schemei menționate pe parcursul perioadei 2014-2019, cu implicarea unor persoane publice și cu funcții de demnitate publică.


Pub