Ultima oră! Guvernul a abrogat patru hotărâri privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău

Guvernul a abrogat patru hotărâri privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Astfel, Executivul a anulat documentul prin care a fost inițiat parteneriatul public-privat pentru concesionare.

Foto: UNIMEDIA

Cele patru hotărâri abrogate sunt:

1.Hotărârea cu privire la iniţierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2012, nr. 126-129, art. 466) .

2. Hotărârea cu privire la aprobarea concesionării activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” și a condițiilor concesionării acestora (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2013, nr. 122-124, art. 391).

3. Hotărârea pentru aprobarea Raportului privind derularea şi rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2013, nr. 205, art. 817).

4. Hotărârea cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” și a condițiilor concesionării acestora (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2013, nr. 221, art. 875).

Recent, deputatul Igor Munteanu a declarat că raportul parlamentar a constatat „ilegalități și vicierea procedurilor de pregătire și de semnare a contractului de concesionare” a Aeroportului.

Acordul de concesiune a Aeroportului Chișinău a fost semnat pe 30 august 2013, între Agenția Proprietății Publice și compania Avia Invest, fondată pe 2 august 2013, cu un capital social de 85,1 milioane de lei, divizat în părți egale între firmele rusești Habarovski Aeroport și Kolomenski Zavod, scria mold-street.com.


Pub