Joseph Daul: „Niciun Guvern de succes nu poate corecta în 100 de zile ceea ce alții au distrus în decursul anilor”

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, va veni pe 5 septembrie în Republica Moldova la invitația premierei Maia Sandu, cu scopul de a sprijini democrația în țară.

Foto: cotidianul.md

Într-un interviu pentru Europa Liberă Joseph Daul a declarat că a susținut noul Guvern format în iunie 2019 „pentru a permite Moldovei să revină la democrație, să readucă speranța poporului său și libertate țării. (...) Maia Sandu și Guvernul condus de ACUM au început în forță și cu hotărâre perioada de guvernare și au făcut pași importanți pentru curățarea sistemului corupt. Dar trebuie să ne amintim că niciun Guvern de succes nu poate corecta în 100 de zile ceea ce alții au distrus în decursul anilor.”

Totodată, Daul a menționat că alianța dintre PSRM-ACUM a fost una neortodoxă și de care este „conștient de riscurile și divergențele politice dintre ACUM și PSRM” dar nu puteau „crește riscurile de a permite lui Plahotniuc să controleze și să distrugă în continuare.”

În același interviu, Joseph Daul a oferit „rețeta” principală pentru a îmbunătăți sistemul de justiție din Republica Moldova.

Dânsul a declarat că „Trei elemente importante pe care o țară trebuie să le reușească pentru a prospera: să aibă un sistem de justiție independent, să respecte statul de drept și să lupte cu succes împotriva corupției. Doar atunci vor fi mai multe investiții și se vor crea locuri de muncă bune pentru oameni. Toate aceste cerințe-cheie sunt interrelaționate, dar se începe cu reforma și realizarea unui sistem de justiție independent. Dacă moldovenii nu pot avea încredere că legile și judecătorii lor îi vor proteja pe ei și lupta lor pentru justiție, ei își vor pierde încrederea în orice altceva, inclusiv în viitorul lor acasă.”

UNIMEDIA amintește că, mâine, 5 septembrie vine la Chișinău Președintele PPE, Joseph Daul. Acesta va avea întâlniri cu toate partidele și va purta o discuție cu tinerii din RM.

Potrivit unui eveniment creat pe Facebook, Joseph Daul se va adresa tinerilor din Moldova, în cadrul unei întâlniri organizate de Fundația Konrad Adenauer (KAS) și Institutul Republican International (IRI).

Amintrim că liderul PPE a salutat decizia Blocului ACUM de a forma o alianță de guvernare cu Partidul Socialiştilor, iar din 2017, atât Partidul Acțiune și Solidaritate, cât și Partidul Platforma DA fac parte din familia Partidului Popular European, scrie europaliberă.org.


Pub