(video) Sergiu Sîrbu, despre refuzul PG de a iniția proces penal privind uzurparea puterii de actuala guvernare: „Vom contesta în instanța de judecată”

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, susține că motivele invocate de Procuratura Generală de a nu iniția urmărirea penală pentru uzurparea puterii de stat de către actuala guvernare, sunt inventate și vor ataca în judecată ordonanțele de refuz.

Foto: UNIMEDIA

„Noi am respectat absolut totul. Procuratura Generală demonstrează că acționează absolut selectiv. Într-un caz dă un răspuns, în alt caz refuză examinarea. Dacă va trebui vom scrie repetat, vom merge personal la domnii procurori. Dacă va trebui vom contesta și în instanța de judecată ordonanțele de refuz de pornirea urmăririi penale. Vom demonstra că actuala procuratură este profund supusă politic”, a declarat deputatul PD, Sergiu Sîrbu.

UNIMEDIA amintește că deputații PDM au depus un denunț penal, în care solicită Procuraturii Generale pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 8-15 iunie, de către președintele Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, membrii Guvernului Sandu și deputații din majoritatea parlamentară.

În răspuns, PG susține că denunțul democraților nu corespunde cerinţelor de formă şi conţinut, prevăzute de Codul de procedură penală.

Prin urmare, Procuratura consideră distorsionată poziţia PDM enunţată în comunicatul de presă şi asigură societatea că va da curs examinării oricăror denunţuri despre comiterea sau pregătirea de comitere a infracţiunilor în cazul conformării şi corespunderii conţinutului acestora formei şi rigorilor stabilite în Codul de procedură penală.


Pub