Averea a peste 300 de procurori, verificată de ANI: Au fost inițiate 8 cauze contravenționale privind depunerea tardivă a declarației

Autoritatea Națională de Integritate a verificat mai mult de 300 de declarații de avere și interese personale ale procurorilor pentru anul 2018. În urma verificării, inspectorii s-au autosesizat în 44 de situații pentru care urmează să fie inițiate controale.

Foto: UNIMEDIA

La baza autosesizărilor a stat depunerea tardivă a declarației, precum și lipsa unor date din declarația de avere și interese personale pentru 2018.

Cu această ocazie, au fost inițiate 8 cauze contravenționale privind depunerea tardivă a declarației, 2 amenzi fiind deja achitate.

Verificările au fost efectuate în baza Dispoziţiei Preşedintelui ANI din 21 mai 2019, care prevede controlul declaraţiilor de avere şi interese personale depuse de către subiecţii declarării pentru anul 2018 (deputaţi, miniştri, judecători, procurori, etc).

ANI menționează că, în prima jumătate a lunii august, inspectorilor le-au fost repartizate spre verificare aproape 700 de declarații anuale de avere și interese ale procurorilor.


Pub