Nicolae Eșanu reduce la zero importanța deciziei Guvernului, privind concesionarea Aeroportului: „Simplă abrogare a hotărârilor de concesionare nu afectează contractele deja încheiate”

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, a venit cu un comentariu în urma deciziilor de astăzi a Guvernului, cu privire la concesionarea Aeroportului. Eșanu spune că anularea unor decizii nu are nimic cu rezilierea contractului.

Foto: Nicolae Esanu via Facebook

„Am văzut că foarte multă lume a fost indusă în eroare prin abrogarea hotărârilor de Guvern, care vizau concesionarea aeroportului, și cred că este necesar să precizez, că această (abrogarea hotărârilor de Guvern) nu are nici un efect asupra contractului. Rezoluțiunea contractului se face după regulile care guvernează contractele și nu depinde de adoptarea sau neadoptarea de către Guvern a unor hotărârii. Și chiar dacă ar depinde, ar fi necesar să se adopte o hotărâre prin care să se prevadă expres rezoluțiunea. Simplă abrogare a hotărârilor de concesionare nu afectează contractele deja încheiate.

UNIMEDIA amintește că Guvernul a abrogat patru hotărâri privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Astfel, Executivul a anulat documentul prin care a fost inițiat parteneriatul public-privat pentru concesionare.


Pub