Pavel Filip, despre așa zisa complicitate dintre Plahotniuc și Șor: „Evident că nu am avut dividende din activitatea politică a lui Șor”

Pavel Filip spune că nu există nicio „grupare Plahotniuc” în raportul Kroll, grupare care fi beneficiat de bani din furtul miliardului. Pavel Filip a declarat că dacă e așa, cum spun criticii, justiția să își facă treaba. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Filip: „Evident că nu am avut dividende din activitatea politică a lui Șor, pentru că s-a încercat a-l face complice pe Partidul Democrat în acest furt al miliardului, lucruri care trebuie demonstrate. Ceea ce cunosc eu, știu cele 4 grupări, care în sumă fac 13 miliarde de lei, care au dispărut din cele trei bănci”.

Alexandru Cozer: „Da gruparea Plahotniuc nu este”.

Pavel Filip: „Eu nu am văzut sumele și nu am văzut raportul Kroll, am auzit că nici comisia de anchetă nu l-a primit”.

Jurnalist: ”Dar a fost pus sechestru pe bunurile Finpar Invest, care figurează în raportul Kroll”.

Filip: „Bine, să se lămurească„.

Întrebat de ce Procuratura Generală nu a făcut nimic în acest sens, iar între timp Vladimir Plahotniuc a reușit să vândă mai multe proprietăți, vădit cunoscând ce scrie în raportul Kroll 2, Filip a declarat că „nu știu ce a vândut Plahotniuc”.

„Dați să vă spun. Eu eram conștient că acea criză politică din 2016 era precedată de criza bancară și furtul miliardului. Eu mi-am înțeles foarte bine responsabilitatea, care și-a asumat-o Guvernul. Dar eu am capacitatea să gândesc la rece, să nu mă las dus de emoții. Am luat și am prioritizat niște lucruri. În primul rând cele ce le poate face Guvernul și cele care trebuiau făcute în primul rând. Și în primul rând era stabilizarea sistemului bancar. Această investigație să fie dusă până la capăt și trei de întors banii înapoi”, a declarat Filip.


Pub