Pe pagina web vor fi introduse datele din certificatele eliberate de medici din 1 iulie
Social 4 septembrie 2019, 15:31 | 959

Datele din certificatele de concediu medical sunt întocmite electronic și transmise Casei Naționale de Asigurări Sociale. Totul, prin intermediul platformei guvernamentale MConnect. Înregistrarea electronică se va efectua pentru cele eliberate începând cu data de 1 iulie. Certificatele de concediu medical vor continua să fie întocmite pe suport de hârtie pentru a fi prezentate de salariat angajatorului.

Instituțiile medicale publice și private trebuie să informeze și pacienții despre noile reglementări, emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Din 28 august curent, datele din certificatele de concediu medical sunt întocmite electronic și transmise către Casa Națională de Asigurări Sociale.

Perioada certificatelor de concediu medical pe suport de hârtie nu s-a încheiat...

Medicii instituțiilor medico-sanitare publice și private vor introduce obligatoriu datele certificatelor de concediu medical în portalul online.

Ministrul Sănătății nu știe când vor fi eliminate certificatele de concediu medical pe suport de hârtie.

Părerile oamenilor sunt împărțite. Unii spun că medicii sunt încărcați peste măsură ca să se ocupe și de introducerea datelor în portalul online, iar alții - că e un pas binevenit.

Utilizarea portalului certificatelor de concediu medical are drept scop instituirea unui mecanism de evidență și control sistemic asupra modului de plată a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă și aducerea în concordanță a plăților cu experiența internațională. Costul proiectului este de 200 de mii de lei. 

Opinia ta contează. Comentează!