18:48:38 28.03.2024
Stiri

Procuratura Generală INVESTIGHEAZĂ „fapte penale ce ar fi dus la creșterea artificială a tarifului la energia electrică”

Economie 04.09.2019 10:40 Vizualizări1766 Autor: Ziarul National
Procuratura Generală INVESTIGHEAZĂ „fapte penale ce ar fi dus la creșterea artificială a tarifului la energia electrică”


Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus, prin ordonanță, reluarea unei cauze penale pornite în 2015, dar clasată în 2016, care se referea la fapte penale ce ar fi dus la creșterea artificială a tarifului la energia electrică, de natură să cauzeze prejudicii în proporții deosebit de mari.

Și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în urma unei sesizări a Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, a pornit alte două cauze penale privind funcționarea schemei din perioada 2014-2019 la procurarea energiei electrice, cu implicarea unor persoane publice și cu funcții de demnitate publică.

„Cauzele penale menționate au fost expediate după competență Procuraturii Anticorupție în vederea exercitării urmăririi penale în continuare”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

De menționat că, pe 16 august, Consiliul de administrare al ANRE a aprobat noile prețuri la energia electrică furnizată pe teritoriul R. Moldova. Astfel, consumatorii finali din centrul și sudul țării vor achita 189 de bani/kWh, iar consumatorii finali din nordul țării vor achita 223 de bani/kWh.

Vicepremierul Andrei Năstase i-a solicitat zilele trecute Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să-și anuleze deciziile privind majorarea tarifelor la energia electrică, pe motiv că acestea ar fi nejustificate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md