19:23:05 16.04.2024
Stiri

Noi NUMIRI făcute de Guvern. Un secretar de stat a fost numit în timp ce se afla „în AVION”. Maia Sandu: „Sper să se lucreze mai bine și mai mult”

Politică 04.09.2019 13:28 Vizualizări5254 Autor: Ziarul National
Noi NUMIRI făcute de Guvern. Un  secretar de stat a fost numit în timp ce se afla „în AVION”. Maia Sandu: „Sper să se lucreze mai bine și mai mult”
Dumitru Udrea, noul secretar de stat al Ministerului Finanțelor


Guvernul a numit astăzi, în cadrul ședinței săptămânale, secretari de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), Ministerul Finanțelor, dar și la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Astfel, în funcția de secretar de stat al MEI, în domeniul transportului, a fost numit Andrei Ciornîi.

În calitate de secretari de stat al Ministerului Finanțelor au fost numiți Sergiu Luca și Dumitru Udrea. Sergiu Luca nu a reușit să ajungă la ședința Guvernului, deoarece se afla „în avion”, întorcându-se spre Chișinău. Ministra Natalia Gavriliță a menționat că noul său subaltern vine din Canada, acolo unde a lucrat până acum în calitate de consilier superior în modelarea riscurilor la o companie renumită. „Sergiu Luca este expert în prelucrarea datelor macro-economice. Urmează ca împreună să restructurăm datoriile acumulate în urma furtului miliardului”, a precizat ministra Finanțelor.

La rândul său, Dumitru Udrea a fost prezentat ca fiind un expert în coordonarea asistenței externe: „Îl propun cu toată încrederea pe Dumitru Udrea”.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, i-a propus pe Tatiana Molcean și pe Dinu Toderașco, șeful său de cabinet, în calitate de secretari de stat.

„Felicitări noilor secretari de stat, felicitări miniștrilor care și-au mărit echipele. Sper să se lucreze mai bine și mai mult”, a spus premierul Maia Sandu.

În aceeași ședință a fost votată și numirea lui Artiom Jucov în funcția de director general al Agenţiei Naţionale Antidoping. De asemenea, Dorina Boghian a fost numită în funcția de șefă a Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat şi Larisa Celac în funcția de șefă a Oficiului Teritorial Soroca al Cancelariei de Stat. Veronica Mihailov-Moraru, secretar de stat al Ministerului Justiției, a fost desemnată în calitate de membru al Colegiului Centrului Național Anticorupție din partea Guvernului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md