21:07:08 25.04.2024
Stiri

Usatîi, despre reluarea cauzei penale care se referă la creșterea artificială a TARIFELOR la energia electrică: „În următoarele zile vom ști dacă au intenții serioase sau vor să „mozolească” până după alegeri această temă”

Partide/Comunicate 04.09.2019 15:22 Vizualizări1159 Autor: Ziarul National


Usatîi, despre reluarea cauzei penale care se referă la creșterea artificială a TARIFELOR la energia electrică: „În următoarele zile vom ști dacă au intenții serioase sau vor să „mozolească” până după alegeri această temă”

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, salută faptul că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus, prin ordonanță, reluarea unei cauze penale pornite în 2015, dar clasată în 2016, care se referea la fapte penale ce ar fi dus la creșterea artificială a tarifului la energia electrică, dar are temeri că nu ar fi o intenție „serioasă” de a stopa schemele frauduloase la procurarea energiei electrice.

„Dragii noștri muncitori de la guvernare s-au apucat „să sape”, pentru a afla care este prețul real și nu umflat la energia electrică. Bravo. Mai bine mai târziu decât niciodată. Sunt însă trist că procurorul general interimar a fost surd la reacțiile experților economici pe această temă, reacțiile cetățenilor, la îndemnurile mele de a înlătura mai întâi schemele frauduloase și după asta de a ajusta tariful. Bine că măcar pe Andrei Năstase îl ascultă. Îl îndemn, însă, pe domnul Robu să nu asculte doar de comenzile politicienilor, dar și de interesele oamenilor”, a scris Usatîi într-o postare pe Facebook.

Acesta speră că autoritățile vor, într-adevăr, să asigure un tarif corect la energia electrică.

„Sper că într-adevăr vor să curețe acest domeniu de firmele intermediare și să asigure cetățenilor un tarif corect la energia electrică. În următoarele zile vom ști dacă au intenții serioase sau pur și simplu vor să „mozolească” până după alegeri această temă care acum le afectează imaginea, „hrănind” cetățenii cu speranțe și promisiuni că iaca-iaca o să micșoreze tariful”, a punctat Usatîi.

De menționat că, pe 16 august, Consiliul de administrare al ANRE a aprobat noile prețuri la energia electrică furnizată pe teritoriul R. Moldova. Astfel, consumatorii finali din centrul și sudul țării vor achita 189 de bani/kWh, iar consumatorii finali din nordul țării vor achita 223 de bani/kWh.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md