15:31:17 25.04.2024
Stiri

Fost secretar de stat: Abrogarea de către Guvern a deciziilor privind concesionarea Aeroportului „NU are niciun efect asupra contractului”

Economie 04.09.2019 18:45 Vizualizări1633 Autor: Ziarul National
Fost secretar de stat: Abrogarea de către Guvern a deciziilor privind concesionarea Aeroportului „NU are niciun efect asupra contractului”


Abrogarea de către Guvern a patru hotărâri care vizau concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) nu ar avea niciun efect asupra contractului prin care statul a cedat acest obiectiv pentru o perioadă de 49 de ani companiei „Avia-Invest”.

Cel puțin, așa declară fostul secretar de stat de la Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu.

„Am văzut că foarte multă lume a fost indusă în eroare prin abrogarea hotărârilor de Guvern care vizau concesionarea aeroportului și cred că este necesar să precizez că aceasta (abrogarea hotărârilor de Guvern) nu are niciun efect asupra contractului. Rezoluțiunea contractului se face după regulile care guvernează contractele și nu depinde de adoptarea sau neadoptarea de către Guvern a unor hotărâri. Și chiar dacă ar depinde, ar fi necesar să se adopte o hotărâre prin care să se prevadă expres rezoluțiunea. Simpla abrogare a hotărârilor de concesionare nu afectează contractele deja încheiate”, a comentat Nicolae Eșanu.

Menționăm că astăzi, la ședința de Guvern, premierul Maia Sandu a anunțat că această abrogare vine „în contextul acţiunilor pe care le vom lua în continuare, în baza informaţiilor prezentate de instituţiile statului”.

„Ministerul Justiţiei lucrează la un dosar cu care o să meargă în următoarele zile în instanța de judecată pentru a cere anularea contractului de concesionare”, a spus Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md